top of page

Vaša fitness rutina: Koliko puta tjedno trebate trenirati za najbolje rezultate?

Ako pokušavate izgubiti kilograme, vježbanje je važan dio uspjeha. Ali koliko često biste trebali vježbati da biste vidjeli rezultate?


U ovom članku istražujemo znanost iza vježbanja i mršavljenja te pružamo smjernice o tome koliko često biste trebali trenirati.Znanost iza vježbanja i mršavljenja


Kada je u pitanju mršavljenje, ne može se poreći važnost prehrane. Ali vježbanje također može odigrati ključnu ulogu u pomaganju da se riješite viška kilograma.


Kada vježbate, sagorijevate kalorije i povećavate metabolizam, što može pomoći u stvaranju deficita kalorija i gubitku težine.


Dodatno, vježbanje vam može pomoći u izgradnji mišićne mase, što može poboljšati vašu cjelokupnu tjelesnu kompoziciju i pomoći vam da održite gubitak težine tijekom vremena.


Koliko često biste trebali vježbati?


Koliko često biste trebali vježbati da biste vidjeli rezultate mršavljenja ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući vašu trenutnu razinu kondicije, ciljeve i raspored.

Početnici


Ako ste početnik u vježbanju, važno je početi polako i postupno povećavati svoju razinu aktivnosti. Ciljajte na najmanje 150 minuta umjerene kardiovaskularne aktivnosti tjedno, kao što su brzo hodanje, vožnja bicikla ili plivanje.


Također, pokušajte uključiti dva do tri treninga tjedno kako biste izgradili mišiće i potaknuli metabolizam.

Iskusni vježbači


Ako već redovito vježbate, možda će vam trebati povećati frekvenciju ili intenzitet kako biste vidjeli daljnje rezultate mršavljenja.


Ciljajte na najmanje 30 minuta umjerene kardiovaskularne aktivnosti pet dana u tjednu i tri do četiri treninga tjedno.


Napredni vježbači


Za one koji su već vrlo aktivni i fit, možda ćete trebati povećati frekvenciju ili intenzitet svojih treninga još više da biste vidjeli značajne rezultate mršvljenja.


Ciljajte na najmanje 60 minuta umjerene do snažne kardiovaskularne aktivnosti pet do šest dana u tjednu i četiri do pet treninga tjedno.


Savjeti za učinkovito vježbanje za mršavljenje


Bez obzira na vašu razinu kondicije, ovdje su neki savjeti koji će vam pomoći da dobijete najviše iz svog programa vježbanja za mršavljenje:

Kombinirajte različite vrste treninga


Varijacija je ključna kada je u pitanju vježbanje. Pokušajte uključiti kombinaciju kardiovaskularnog treninga i treninga snage, kao i različite vrste treninga poput joge, pilatesa ili HIIT-a.


Postupno napredujte


Kada povećavate učestalost ili intenzitet vaših treninga, važno je to činiti postupno kako biste izbjegli ozljede ili iscrpljenost. Ciljajte na povećanje trajanja ili intenziteta treninga za ne više od 10 posto svakog tjedna.


Budite dosljedni


Dosljednost je ključna kada je riječ o postizanju rezultata. Ciljajte na redovno vježbanje, čak i ako je samo nekoliko minuta svaki dan. To vam može pomoći da razvijete naviku i ostanete na putu prema vašim ciljevima mršavljenja.


Donosimo primjere tri tjedna plana


Tablice 1, 2 i 3: Primjer tjednog plana vježbanja po danima s prikazom aktivnosti i trajenjm u minutama za početnike vježbače, srednje iskusne vježbače te napredne vježbače.

Za kraj, vježbanje je ključan dio mršavljenja, ali koliko često biste trebali vježbati ovisi o vašoj razini kondicije i vašim ciljevima.


Pokušajte postupno povećavati učestalost i intenzitet treninga, kombinirati različite vrste treninga i biti dosljedni u svojim naporima.


Sa posvećenošću i predanošću, možete postići svoje ciljeve mršavljenja i živjeti zdraviji i sretniji život.Pridružite se Fit Boss programu treninga i ostvarite svoje ciljeve za fit tijelo! Učlanite se danas i isprobajte program! Imat ćete mogućnost pristupa do 28 novih live video treninga na mjesec za vježbanje kod kuće ili u teretani, posebne treninge prema kritičnim točkama za ciljanje određenih područja, ekipu od 5 trenera koja vas motivira i pokreće, brze kardio-killer treninge, uživo treninge i knjižnicu treninga od preko 600+ snimki za odabir treninga kada vam najviše odgovara. Učinite prvi korak prema svojim ciljevima i pridružite se odmah!493 views

Recent Posts

See All

1 Comment


Branko Užarević
Branko Užarević
Apr 19, 2023

Jako lijepo Elen ❤️💪💥

Like
fit queen

IZAZOV: Prijavi se u Fit Queen

i započni svoju transformaciju!

d0539082-188a-49d2-b34f-e5654817fa32.png

KVIZ: Koja je tvoja kritična točka?

5_SAVJETA za online biznis .pdf (1).png

BESPLATNO: 5 savjeta kako započeti online posao od kuće

Related Products

bottom of page