top of page

5 savjeta za detoks nakon godišnjeg

Ljeto, plaža, druženje, dobro se jede i pije. Nezaobilazno je da se osjećamo kao male okrugle krofnice :) Uz nekoliko jednostavnih savjeta kreni s čišćenjem svoga organizma već danas!

Kao i svaku godinu, godišnji nam nosi lijepe užitke u hrani s obitelji i prijateljima, ali donose i nešto manje ugodne trenutke. Zbog previše hrane, šećera, koktela i drugih alkoholnih pića dolazi do poteškoća kao problema s probavom, nadutost, bol u želucu, suha ili masna koža, bol u zglobovima... Tijelo trebamo vratiti u ravnotežu.


Detoks je proces uklanjanja štetnih tvari iz tijela. Kroz detoks uklanjamo toksine kroz debelo crijevo, jetra, bubrege i kožu.


Potrebno ti je čišćenje organizma ako:

  • se osjećaš umorno,

  • nemaš koncentraciju i fali ti energije,

  • stalno ti se spava,

  • boli te glava,

  • muče te problemi s probavom

  • koža ti je suha ili masna,

  • često te prate viroze i boležljiva si.

Sve navedeno su znakovi da je tvoje tijelo opterećeno i da mu je potrebno čišćenje.

Pozitivni učinci detoksa:

  • jačanje imuniteta,

  • poboljšanje cirkulacije,

  • poboljšanje rada jetre i bubrega,

  • hormonska ravnoteža,

  • regulacija probave,

  • poboljšanje mentalnog mira smanjujući prekomjerni stres.

Čišćenje tijela možeš napraviti kada god poželiš, odnosno kada vidiš da ti je potrebno.

Detoks je dobro napraviti nakon ljetovanja, blagdana, slavlja i rođendana zbog velikog unosa hrane, šećera i alkoholnih pića.


5 savjeta za detoks nakon godišnjeg:

  1. Voda = Hidratacija - Unutrašnje čišćenje uključuje smanjivanje kalorične, jako masne hrane, alkohola i šećera. Započeti dan sa puno vode najbolji je korak u detoksikaciji. Najvažnije, jako je jednostavno i ne zahtjeva nikakav napor. :) Preporučeni dnevni unos vode je 1 litra na svakih 25 kg tjelesne težine.

  2. Povrće u svakom jelu - Napravi pauzu od teške, masne hrane i šećera. Neka se za vrijeme detoksa na tvom tanjuru nalaze probiotici, voće, salate, domaće povrtne juhice i što više povrća. Oboji svoj jelovnik u zelenu boju - brokula, špinat, blitva, šparoge, prokulice, salate... Nakon nekoliko dana tvoje tijelo će ti biti zahvalno.

  3. Očisti površinski sloj kože - Piling kože četkicom pomoći će tako da ubrza cirkulaciju što će uljepšati izgled tvoje kože. Za lice možeš koristiti piling maske. Moja omiljena kozmetika za njegu i piling lica je Skin linija. Na takav ćete način koža će biti zdravija i sjajnija, a isto tako će se pomoći u procesu izbacivanja toksina.

  4. Više laganih obroka u danu - idealno je jesti 5 manjih pravilno raspoređenih obroka u danu. Nemoj preskakati obroke i izgladnjivati se, jer ćeš kasnije pojesti još i više hrane. Koristi zdrave i svježe namirnice.

  5. Tjelovježba - Posljednja na listi, ali sigurno ne manje važna. Tjelovježba će pomoći izbaciti toksine putem znoja i potrošiti veći broj kalorija. Ako nisi u formi i tek krećeš, za početak šetaj ili lagano trči.

Želim ti pomoći olakšati detoks. Ako već nisi priključi se besplatnoj školici Be Fit.


Želiš još savjeta klikni OVDJE i poprati 5 besplatnih lekcija u 5 dana. I osjećaj se bolje nego ikada!

Sretnoooo,


Marina :)


Pridružite mi se i na Facebooku, pripremila sam puno zdravih recepata, primjera obroka, vježbica, popusta, novosti, nagradnih igri, izazova i iznenađenja. Klikni OVDJE.

115 views

Recent Posts

See All
fit queen

IZAZOV: Prijavi se u Fit Queen

i započni svoju transformaciju!

d0539082-188a-49d2-b34f-e5654817fa32.png

KVIZ: Koja je tvoja kritična točka?

5_SAVJETA za online biznis .pdf (1).png

BESPLATNO: 5 savjeta kako započeti online posao od kuće

Related Products

bottom of page