top of page

Planiranje obroka za zauzete mame (1.dio)

Kroz dan imamo toliko obveza pa zadnje na što mislimo je kako jedemo. Često preskočimo doručak ili uzmemo nešto u pokretu.

Planiranje i dobra organizacija nam uvelike može pomoći da jedemo zdravije i trošimo manje novaca na namirnice. Kako krenuti?

1. Napravi si tjedni raspored. Napravi si popis jela za sljedećih nekoliko dana i super način za uštedu vremena je skuhati veću količinu riže s piletinom ili variva sa slanutkom koje može biti i za više dana. Možeš si pripremiti tjesteninu pa jedan dan pojesti sa salsom od rajčice, a sljedeći i dan iskombinirati kao fritaju s jajima.

2. Kupuj pametno. Pogledaj si nove kataloge i vidi na čemu možeš uštedjeti, napiši popis za kupovinu i pokušaj ga se što više držati. Fokusiraj se na cjelovitu i nezapakiranu hranu te izbjegavaj redove sa slatkišima i grickalicama.

3. Imaj svoju zalihu u smočnici. Drži si neke zanimljive začine poput kurkume ili bosiljka za inovativne recepte i pune okuse, ako nikad nisi probala rižu s kurkumom sad je pravo vrijeme :)

4. Ukloni svu brzu hranu iz kuhinje. Napravi mjesta za zdravije namirnice poput svježeg voća i povrća. Ukloni namirnice koje su bogate šećerima, solima i praznim kalorijama. Kekse i čokloade koje su za djecu, dobro ih pospremi da ne dođeš u napast.

5. Ne oklijevaj pitati za potporu. Tvoja obitelj i prijatelji i bi trebali uvažavati tvoju potrebu za boljim osjećajem i zdravljem. Lakše i zanimljivije je kuhati zajedno, tako da i mala dječica mogu sudjelovati u procesu kuhanja npr iskidati zelenu salatu.

6. Budi fleksibilna i ne budi stroga prema sebi. Nemoj očekivati da će sve uvijek biti savršeno, ali trudi se koliko možeš da imaš redovite obroke i da piješ puno vode.

Ubrzo ti donosimo nastavak! :)

 


538 views

Recent Posts

See All
fit queen

IZAZOV: Prijavi se u Fit Queen

i započni svoju transformaciju!

d0539082-188a-49d2-b34f-e5654817fa32.png

KVIZ: Koja je tvoja kritična točka?

5_SAVJETA za online biznis .pdf (1).png

BESPLATNO: 5 savjeta kako započeti online posao od kuće

Related Products

bottom of page