Grčki jogurt ili kefir?

Jogurt se radi od svježeg mlijeka i bakterija koje potiču fermentaciju. Tijekom fermentacije, bakterije mliječno-kiselog vrenja fermentiraju mliječni šećer (laktozu) u mliječnu kiselinu, pri čemu se dobiva karakterističan okus i konzistencija jogurta

Općenito jogurt dobro djeluje na probavu, potiču imunitet, regulira tlak i raspoloženje.


KEFIR

Iako je jogurt poznatiji nego kefir, on ipak ima više dobrih stvari koje nam donosi. Kefir je bogat hranjivim sastojcima i probioticima, zbog čega je vrlo koristan za probavu i zdravlje crijeva. Na okus je malo "pjenušav", a super se kombinira s narezanim voćem ili orašidima.

GRČKI JOGURT

Trenutno najpoznatiji jogurt je grčki jogurt, hit u svijetu, hranjiviji je nego obični jogurt, sadrži više proteina i zasitniji je pa nas duže drži sitima. Možemo ga koristiti u receptima umjesto maslaca, kao dresing u salatama, sa voćem, u smoothijima, u juhama umjesto vrhnja.

Da zaključimo, bilo da odaberete grčki jogurt ili kefir, oba su super za vas. Ako želite unijeti više proteina, birajte jogurt s 8-10 grama po porciji, kao što je grčki jogurt. Očekujte nastavak o drugim vrstama jogurta :)

PREUZMI OVDJE