top of page

6 jednostavnih trikova za zdravu kupovinu namirnica

Updated: Dec 10, 2020

Biranje zdravih namirnica samo tu i tamo neće mnogo promijeniti vaše zdravlje, ali ako napravite nekoliko malih promjena odjednom i pridržavate ih se konzistentno, možete dovesti do sjajnih vidljivih rezultata! Vjerovali ili ne, nije potrebno puno da poboljšate zdravlje i formu.

Počnite sa nekoliko jednostavnih promjena istodobno. Danas ćemo govoriti o malim trikovima u kupovini namirnica koje vam mogu pomoći napraviti veliki korak u pravom smjeru.


6 jednostavnih trikova u kupovini za zdraviji način života


Savjeti za kupovinu namirnica u nastavku mogu vam promijeniti pogled na hranu ako ih dosljedno prakticirate. Poboljšanje prehrane ima najveći utjecaj na gubitak kilograma, iako vježbanje i druge životne navike također igraju veliku ulogu. Krenimo od toga kako obaviti kupovinu pravih i zdravih namirnica u trgovinama.


1. Oslobodite kuhinju od nezdrave hrane!

Ako to nemate u kući, ne možete to pojesti! Očistite smočnicu i hladnjak od svih nezdravih namirnica i sastojaka - kako vas kasnije ne bi doveli u iskušenje.


2. Ne idite u kupovinu namirnica na prazan želudac

Nakon što iz kuhinje izbacite nezdravu hranu, možete se uputiti u trgovinu. Prije nego što krenete, budite sigurni da vam trbuh ne kruli :D. Ako idete u trgovinu gladni to može biti pogubno za vaš struk, kao i za vaš novčanik. Prvo pojedite dobar obrok sa bjelančevinama i zaputite se u trgovinu.


3. Ne bojte se proširiti popis hrane koju jedete

Dok sastavljate popis za kupovinu, razmislite o zdravim namirnicama koje volite jesti. Odaberite bazu hrane za koju znate da u njoj uživate, na primjer kao što su losos, avokado, bademi...

Nakon što odlučite kakvu hranu želite kuhati i pripremiti ovaj tjedan, potražite uzbudljive nove recepte na našem blogu! Naići ćete na ideje kojih se možda nikad ne biste sjetili, a jako su fine, jednostavne i zdrave. Isprobavanje novih okusa olakšat će vam više nego ikad prije da se drite plana zdrave prehrane.


4. Idite u trgovinu s popisom (i držite ga se!)

Izabrali ste jela koja želite pripremiti ovaj tjedan, a sada je vrijeme da napravite popis. Uključite sve što će vam trebati za vaše recepte. Nakon što sastavite popis i provjerite ga dvaputa, možete krenuti u trgovinu. Kad stignete tamo, pridržavajte se popisa. Znam da je Nutella primamljiva kao i čipi čips, ali ostavite ga na polici, tamo gdje mu je i mjesto! Vjerujte mi, kasnije ćete mi se zahvaliti. :P


5. Izbjegavajte "dijetalnu" hranu.


Iako "dijetna, light, bez šećera..." hrana može zvučati kao dobra ideja, često je vuk prerušen u ovcu. Taj jogurt označen kao "smanjene masnoće" ne govori vam postoji "dodani šećer" kako bi se nadoknadila razliku u okusu i teksturi. A natipisi, "bez šećera" obično znače da su dodani umjetni zaslađivači za održavanje slatkoće. Iz tih je razloga najbolje samo prošetati pokraj „dijetalne hrane“. Umjesto toga, usredotočite se na prirodne, cjelovite sastojke. Obično sadrže više hranjivih tvari.


6. Ne idite u kupovinu, a niste pregledali katalog sa akcijama

Pregledavanje kataloga je mudar i brz način za uštedu novca. Usporedite cijene u lokalnim trgovinama i potražite popuste na artikle za koje znate da ćete kupovati i da vam trebaju.

Ako namirnica koju često jedete i kupujete ide na akciju, napravite zalihe. Mnoge namirnice koje često koristimo mogu biti zamrznute, a i imaju dobar rok trajanja.


Uživajte u idućoj kupovini namirnica! <3



938 views
fit queen

IZAZOV: Prijavi se u Fit Queen

i započni svoju transformaciju!

d0539082-188a-49d2-b34f-e5654817fa32.png

KVIZ: Koja je tvoja kritična točka?

5_SAVJETA za online biznis .pdf (1).png

BESPLATNO: 5 savjeta kako započeti online posao od kuće

Related Products

bottom of page