top of page

5 načina kako smanjiti kalorije (2.dio)

Updated: Dec 10, 2020

KALORIJE? Kada čujemo tu riječ odmah povezujemo sa nečim loši, ali kalorije su zapravo jedinica energetske vrijednosti hrane. Preciznije, kalorije označavaju energiju oslobođenu iz hrane tijekom procesa razgradnje, tj. probave.

Isto tako važno je znati da svaka kalorija nije ista, Kalorije iz kolača i kalorije iz povrća, voća, mesa i ribe - potpuno različito djeluju na naše tijelo.


Nastavljamo s jednostavnim savjetima kako smanjiti unos kalorija u danu:


  1. Jedi obroke s puno povrća. Većina nas ne jede dovoljno povrća, povrće nam je bitno sadrži vlakna i daju sitost, popunjenost želuca. U obrok je poželjno ukomponirati što više povrća, a izbaciti kaloričnu hranu.

  2. Pola sata prije obroka popiti čašu vode. Ovaj način pomaže da se pri glavnom obroku brže zasitimo.

  3. Jedi hranu polako. Izdvoji vrijeme za obrok, bez distrakcija poput televizije, mobitela, hodanja. Jesti polako i žvakati što više, time ćemo osjetiti okus hrane i prije osjetiti sitost.

  4. Jedi sa svojom manje dominantnom rukom. LoL. Zvuči malo čudno ali djeluje, ako si dešnjak, drži vilicu lijevom rukom i jesti ćeš sporije, samim time prije osjetiti sitost i pojesti manje.

  5. Nemoj uzimati veliku porciju. Mala razlika u cijeni između velike i srednje porcije se čini kao super ušteda, ali bolje je uzeti normalnu porciju. Često restorani imaju i veće porcije hrane i pića nego što bi trebale biti pa biraj normalne porcije.


Nadam se da su vam ovi brzi savjeti bili zanimljivi i javite kad isprobate! ;)



590 views
fit queen

IZAZOV: Prijavi se u Fit Queen

i započni svoju transformaciju!

d0539082-188a-49d2-b34f-e5654817fa32.png

KVIZ: Koja je tvoja kritična točka?

5_SAVJETA za online biznis .pdf (1).png

BESPLATNO: 5 savjeta kako započeti online posao od kuće

Related Products

bottom of page