top of page

Zamjeni nezdrave sa zdravim grickalicama

Updated: Jan 24, 2022

Tko ne voli grickalice i slatkiše? 🤩

Skoro smo svi željni finih okusa spremnih za jelo. Svakako bismo trebali znati da previše slatkiša i grickalica može dovesti do nezdravog načina života. Otkriti ću unutar ovog članka danas kako zamijeniti Junk food sa zdravim varijantama grickalica.


Odaberi zdrave grickalice umjesto junk fooda


Junk food sadrži jako malo ili ništa nutritivno bogatih vrijednosti. Usprkos tome, čini se da ih danas konzumiraju sve dobne skupine, a pogotovo mladi i djeca. Ne želimo loše navike prenositi djeci, pa kako možemo zamijeniti ove nezdrave grickalice?


Svjesna sam i toga da su nezdrave grickalice dostupne na svakom koraku i iza svakog ugla. Stoga treba nam adekvatna alternativa za Junk food. Zbog Junk fooda, grickanje je dobilo negativnu konotaciju. A zapravo grickanje između obroka nije loša ideja, ovisno o tome da odaberemo pravu grickalicu.


Pa, ako želiš grickati ili tvoja djeca žele grickati, uzmi u obzir navedene primjere i alternative:

  • Kokice – Masti u polugotovim markama kokica su negativna stavka. Ali ako odaberemo zdravu verziju, smanjiti ćemo masnoće za 98%. Kada odabereš obične rinfuzo kokice, slobodno začini lagano s malo maslaca, himalajske soli, papra ili drugih začina po izboru.


  • Sladoled – Budimo realni. Svi znamo da sladoled nije nešto što jedemo svaki dan. Ali danas ima dovoljno izbora u velikoj zemlji sladoleda. U skoro svakom supermarketu imamo zdravu alternativu za sladoled. Ili domaći sladoled od banane i kakaa je pre-ukusan (uskoro stiže recept). Utažiti će tvoju želju za sladoledom i čokoladom. Ima oko 80 kalorija i 7 grama vlakana, skoro ništa masnoća, ali iznimno fini okus.


  • Voće – Ovo je odličan izbor za snack. Za održivi i kompletan međuobrok, kombiniraj voće sa orašastim plodovima ili jogurtom, što će te ekstra zasititi.


  • Keksi – Ovo je odličan izbor. Možeš napraviti zdrave kekse od zobenih, banane i kakaa. Ili drugih sličnih kreativnih sastojaka. Ovo je nešto u čemu ćeš posebno uživati, ali zahtjeva malo truda.


  • Krekeri i krem sir – Ovo je odličan izbor kada poželiš nešto slano, jer ima fantastičan okus. Sir će dati dovoljnu količinu bjelančevina, a krekeri mogu biti integralni ili rižini kolutovi kako bi ostalo na zdravom snacku.


  • Ledeni jogurt/jogurt – Jogurt je odličan izbor kalcija za tebe i tvoju djecu. Jogurt ne zahtjeva šećer da bi imao dobar okus. Odaberi najobičniji jogurt i kombiniraj ga sa nečim, kao npr. voćem ili žitaricama za zaista zdravi snack.


  • Žitarice – Ovo je super izbor za zdravi snack. Ali pobrini se da biraš obične žitarice, bez šećera, komadića, suhog voća i sličnih dodataka koje ovu čudesnu namirnicu pretvaraju u Junk food. Zobene su odličan izbor s velikim udjelom vlakana.


  • Zamrznuto voće – Još jedan odličan snack. Zamrznute bobice, trešnje, grožđe, na kolutiće narezane banane i slično sjajan su dodatak zdravim grickalicama.


  • Pločice – Ima nekoliko dobrih i kvalitetnih proteinskih pločica na tržnicu s biljnim izvorom bjelančevina. Svakako biraj provjerene i koje imaju barem 10 grama bjelančevina po pločici, sadrže vlakna te optimalne omjere vitamina i minerala. Odlične su za ubaciti u torbu i ne brinuti se da li ćeš, što i kada imati za pojesti ili dati svojoj dječici.

Piši koja ti se od zdravih grickalica najviše sviđa i koje ideje planiraš ubaciti u svoju dnevnu rutinu.


Za još dobrih ideja, BESPLATNO preuzmi "New You: 30 Day Jump Start Plan"



859 views
fit queen

IZAZOV: Prijavi se u Fit Queen

i započni svoju transformaciju!

d0539082-188a-49d2-b34f-e5654817fa32.png

KVIZ: Koja je tvoja kritična točka?

5_SAVJETA za online biznis .pdf (1).png

BESPLATNO: 5 savjeta kako započeti online posao od kuće

Related Products

bottom of page