top of page

Izgradi savršenu guzu: vježbe koje možeš raditi kod kuće za zatezanje i oblikovanje stražnjice 🙌

Koliko god da želiš izgraditi svoju stražnjicu, važno je znati da je to dugoročni proces. Međutim, uz ove naše korake, možeš postići svoje ciljeve.


Ako si spremna raditi na svom tijelu i želiš izgraditi mišiće na stražnjici, ovaj članak je za tebe!

izgradi stražnjucu_vježbe za guzu

Evo najboljih vježbi koje možeš raditi kod kuće i koje će ti pomoći u izgradnji mišića na stražnjici :

1. Čučanj za guzu 🏋️‍♀️ Čučanj je jedna od najboljih vježbi za izgradnju mišića na stražnjici, jer aktivira sve mišiće na tom području. Počni s manjim brojem ponavljanja i postupno povećavaj broj kako bi izgradila snagu.


vježba za stražnjicu _ čučanj

2. Iskorak za rast stražnjice🚶‍♀️ Iskorak je također odlična vježba za mišiće na stražnjici. Možeš ju raditi samo s vlastitom težinom ili uz dodatnu težinu, poput bučica. Važno je paziti na pravilnu formu i ne forsirati previše.

trening za stražnjicu _ iskorak

3. Mrtvo dizanje za guzu 🏋️‍♀️ Mrtvo dizanje je izvrsna vježba za izgradnju mišića na stražnjici, leđima i nogama. Potrebna je malo više opreza pri izvođenju ove vježbe, stoga se preporučuje da ju radiš pod nadzorom stručnjaka ili iskusnog trenera. 4. Glute Bridge za gluteus 🌉 Most je vježba koja se fokusira na mišiće na stražnjici i donjem dijelu leđa. Ova vježba može se raditi s vlastitom težinom ili uz pomoć bučica. Važno je kontrolirati pokret i ne forsirati. 5. Stiskanje lopte za zatezanje stražnjice🏀 Stiskanje lopte je jednostavna vježba koja će ti pomoći u izgradnji mišića na stražnjici. Samo uhvati loptu između koljena i stisni ju. Drži stisak 5-10 sekundi i ponovi nekoliko puta.


Naravno, sada kada znamo koje su najbolje vježbe za izgradnju mišića na stražnjici, vrijeme je da se pripremimo za njihovo izvođenje. Donosimo nekoliko korisnih savjeta koji će ti pomoći da iskoristiš puni potencijal ovih vježbi i postigneš željene rezultate.


1. Zagrijavanje za trening stražnjice

Prije nego što kreneš s vježbanjem, važno je zagrijati se kako bi spriječila ozljede. Možeš se zagrijati trčanjem u mjestu, skokovima ili nekim drugim kardiovaskularnim vježbama. Zagrijavanje bi trebalo trajati najmanje pet minuta.

2. Radi s utezima za rast guze

Kako bi izgradila mišiće, moraš se izložiti odgovarajućem opterećenju. Stoga, umjesto samo vlastite tjelesne težine, koristi utege. Možeš početi s manjim utezima i postupno povećavati težinu kako se budeš osjećala sve jača.

trening stražnjica - utezi

3. Pravilno izvođenje vježbi za stražnjicu

Važno je pravilno izvoditi vježbe kako bi postigla najbolje rezultate i spriječila ozljede. Pripazi na svoj položaj tijela, drži leđa ravno, ne savij se u leđima i ne zadržavaj dah. Počni s manjim brojem ponavljanja dok ne savladaš tehniku vježbi, a zatim postupno povećavaj broj ponavljanja.

4. Daj si dovoljno vremena za oporavak mišića gluteusa

Nakon intenzivnog treninga mišići trebaju vrijeme za oporavak kako bi se obnovili i postali jači. Stoga, ne preopterećuj se i daj si dovoljno vremena za oporavak između treninga.

5. Uravnotežena prehrana za rast i oblikovanje stražnjice

Kako bi postigla najbolje rezultate i izgradila mišiće na stražnjici, važno je pridržavati se uravnotežene prehrane. Konzumiraj dovoljno proteina koji su važni za izgradnju mišića, ali ne zaboravi na ostale hranjive tvari poput vitamina, minerala i vlakana.

prehrana za rast stražnjice

6. Vježbaj redovito da bi vidjela rezultate na svome gluteusu

Kako bi postigla trajne rezultate, važno je vježbati redovito. Stoga, odaberi dane kada ćeš vježbati i drži se svoje rutine. Slijedeći ove savjete i kombinirajući ih s najboljim vježbama za izgradnju mišića na stražnjici, sigurno ćeš postići rezultate koje želiš i zategnuti svoju stražnjicu.💪🍑


Važno je napomenuti da svi trebaju biti svjesni svojih osobnih granica i sposobnosti kada počnu s novim programom vježbanja, a oni koji su novi u fitnesu ili imaju bilo kakve zdravstvene probleme trebali bi se posavjetovati s liječnikom ili stručnjakom za fitnes prije početka novog režima vježbanja.

505 views
fit queen

IZAZOV: Prijavi se u Fit Queen

i započni svoju transformaciju!

d0539082-188a-49d2-b34f-e5654817fa32.png

KVIZ: Koja je tvoja kritična točka?

5_SAVJETA za online biznis .pdf (1).png

BESPLATNO: 5 savjeta kako započeti online posao od kuće

Related Products

bottom of page