5 ideja za zdrave užine koji će vam pomoći da smršavite (1. dio)

Updated: Dec 10, 2020

Da li grickati ili ne pitanje je sad!


Odgovor: Pa... to ovisi o namirnici! Odabir zdravih užina nije samo dobar način za mršavljenje. Također može biti izvrstan način suzbijanja žudnje za hranom, sjajan način unosa više vitamina i minerala u tijelo i pomoći će vam da održavate svoju energiju tokom dana.

Ključno je pri ruci imati zdrave međuobroke koje će vam pomoći kod mršavljenja, a koje zapravo želite i volite jesti, jesam li u pravu? :)


Većina nas zna odgovor na ovo pitanje, ali odabiir zdravih i brzih recepata za užinu može biti teško. Dakle, sastavila sam za vas svojih 30 omiljenih ideja za užinu, danas donoeim prvih pet. Uključila sam recepte, nuutritivne vrijednosti i kalorije za svaki od njih!


Pravi način za odabir zdravih grickalica je kombiniranje složenih ugljikohidrata sa zdravim mastima ili izbor mliječnih proizvoda s manjim udjelom masti. Kada ih uparite s ugljikohidratima, to pomaže usporiti proces probavljanja i drži vas duže sitima. Također pomaže u boljoj regulaciji šećera u krvi i daje vam ujednačenu energiju.


Jedna naranča i deset komada badema

Prednosti jedenja naranče su čišća i blistavija koža do spriječavanja raka. Osim toga, vitamini u naranči pomažu zdravlju srca! <3